Deze tortellini met romige tomaten-paprikasaus is een snel comfortgerecht vol mediterrane smaken. De combinatie van zachte pasta, frisse spinazie en een romige saus met cherrytomaatjes en Parmezaanse kaas zorgt voor een verrassend rijk gerecht dat binnen 25 minuten op tafel staat. Ideaal voor een doordeweekse avond waarop je iets lekkers wilt zonder gedoe.
250 g tortellini met vleesvulling
1 uitje
2 tenen knoflook
250 g cherrytomaatjes
75 g geroosterde paprika (uit pot, uitgelekt)
2 el tomatenpuree
½ el Italiaanse kruiden
100 ml slagroom
75 g Parmezaanse kaas (geraspt)
200 g verse spinazie
Zout en peper, naar smaak
Olie of boter om in te bakken
Optioneel: een snufje chili flakes voor extra pit
Kook de tortellini
Bereid de tortellini volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en zet apart.
Fruit de ui en knoflook
Snipper de ui en pers of hak de knoflook fijn. Verhit wat olie of boter in een ruime koekenpan. Fruit de ui en knoflook op middelhoog vuur tot ze zacht zijn.
Voeg smaakmakers toe
Roer de tomatenpuree erdoor en bak 1 minuut mee. Voeg dan de geroosterde paprika in reepjes toe, samen met de Italiaanse kruiden, peper, zout en de cherrytomaatjes (eventueel gehalveerd). Laat een paar minuten zachtjes bakken.
Maak de saus
Schenk de slagroom erbij en roer door. Voeg vervolgens de geraspte Parmezaanse kaas toe en laat de saus kort indikken tot hij mooi romig is.
Schep de tortellini erdoor
Voeg de gekookte tortellini toe en meng alles goed door elkaar.
Voeg de spinazie toe
Hak de spinazie grof en schep deze als laatste door het gerecht tot de blaadjes net geslonken zijn.