Tortellini in tomatenroomsaus met verse spinazie

Tortellini in tomatenroomsaus met verse spinazie

Deze tortellini met romige tomaten-paprikasaus is een snel comfortgerecht vol mediterrane smaken. De combinatie van zachte pasta, frisse spinazie en een romige saus met cherrytomaatjes en Parmezaanse kaas zorgt voor een verrassend rijk gerecht dat binnen 25 minuten op tafel staat. Ideaal voor een doordeweekse avond waarop je iets lekkers wilt zonder gedoe.

Ingrediënten

  • 250 g tortellini met vleesvulling

  • 1 uitje

  • 2 tenen knoflook

  • 250 g cherrytomaatjes

  • 75 g geroosterde paprika (uit pot, uitgelekt)

  • 2 el tomatenpuree

  • ½ el Italiaanse kruiden

  • 100 ml slagroom

  • 75 g Parmezaanse kaas (geraspt)

  • 200 g verse spinazie

  • Zout en peper, naar smaak

  • Olie of boter om in te bakken

  • Optioneel: een snufje chili flakes voor extra pit

Bereiding

  1. Kook de tortellini
    Bereid de tortellini volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en zet apart.

  2. Fruit de ui en knoflook
    Snipper de ui en pers of hak de knoflook fijn. Verhit wat olie of boter in een ruime koekenpan. Fruit de ui en knoflook op middelhoog vuur tot ze zacht zijn.

  3. Voeg smaakmakers toe
    Roer de tomatenpuree erdoor en bak 1 minuut mee. Voeg dan de geroosterde paprika in reepjes toe, samen met de Italiaanse kruiden, peper, zout en de cherrytomaatjes (eventueel gehalveerd). Laat een paar minuten zachtjes bakken.

  4. Maak de saus
    Schenk de slagroom erbij en roer door. Voeg vervolgens de geraspte Parmezaanse kaas toe en laat de saus kort indikken tot hij mooi romig is.

  5. Schep de tortellini erdoor
    Voeg de gekookte tortellini toe en meng alles goed door elkaar.

  6. Voeg de spinazie toe
    Hak de spinazie grof en schep deze als laatste door het gerecht tot de blaadjes net geslonken zijn.

Eet Smakelijk!

Tijd: 30

Porties: 4

Tags

Varkensvlees