Romige Pompoenrisotto

Romige Pompoenrisotto


Met deze romige pompoenrisotto combineer je de zachte smaak van geroosterde pompoen met de hartige diepte van Grana Padano en verse salie. Een heerlijke comfort food-maaltijd die perfect is voor een knusse avond thuis. Deze risotto is eenvoudig te maken en brengt zowel kleur als smaak op tafel.


Ingrediënten

  • 500 gr pompoen
  • 300 gr risottorijst
  • 1 ui
  • 2 + 1 teentjes knoflook
  • 40 gr Grana Padano
  • 1 liter kippenbouillon
  • Peper en zout naar smaak
  • Olijfolie

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden (hetelucht). Ontpit en snijd de pompoen in blokjes. Leg de pompoenblokjes in een ovenschaal. Snijd twee teentjes knoflook fijn en meng dit door de pompoen. Voeg olijfolie, peper en zout toe en meng goed door elkaar. Rooster de pompoen in de oven gedurende 30 minuten tot deze gaar is.

     

  2. Pureer de helft van de geroosterde pompoenblokjes samen met 200 ml bouillon tot een gladde puree. Houd de andere helft van de pompoenblokjes warm in de oven op ongeveer 100 graden.

     

  3. Snipper de ui en snijd het laatste teentje knoflook fijn. Fruit deze in een beetje olijfolie tot ze glazig zijn. Voeg de risottorijst toe en bak kort mee totdat de korrels glanzen.

     

  4. Schep nu lepel voor lepel de warme bouillon bij de rijst. Roer regelmatig en voeg pas nieuwe bouillon toe als het vocht volledig is opgenomen. Herhaal dit tot de risottorijst gaar is.

     

  5. Voeg de pompoenpuree en de geraspte Grana Padano toe aan de risotto en roer goed door. Breng op smaak met peper en zout. Serveer de risotto met de overgebleven pompoenblokjes en eventueel nog wat geraspte Grana Padano als garnering.

Eet Smakelijk!

Tijd: 40

Porties: 4

Tags

Rijst Vegetarisch