Rick's Authentieke Spaghetti Carbonara

Rick's Authentieke Spaghetti Carbonara

Laat je verleiden door de rijke smaken van Italië met deze authentieke spaghetti carbonara. Elke hap brengt een harmonie van romige Parmezaanse kaas, rijke eidooiers en knapperige spekreepjes, allemaal verfijnd met een subtiele hint van knoflook. Terwijl de traditionele carbonara zweert bij guanciale, kan het natuurlijk ook met de simpele smaak van ambachtelijke spekreepjes van de slager. Geserveerd met een lichte, frisse salade, is dit gerecht de belichaming van comfort food met een verfijnde twist.

Ingrediënten

  • 150gr (Guanciale) spekreepjes
  • 1 ui
  • 1 teen knoflook(niet nodig als je guanciale hebt)
  • 350gr Pasta (Spaghetti)
  • 100gr Grana Padano/Parmezaanse/Pecorino
  • 2 eidooiers 2 ei
  • Zwarte peper

Bereiding

  1. Rasp verse Parmezaanse kaas in een kom.
  2. Meng in dezelfde kom de eidooiers, ei, zwarte peper, en (optioneel) een fijngesneden teentje knoflook.
  3. Start de guanciale (spekreepjes) in een koude pan zonder boter of olie, dan komt het vet van de spekreepjes beter vrij en heb je verder niets nodig.
  4. Snipper een ui.
  5. Kook je spaghetti tot ze al dente zijn. Terwijl de pasta kookt, haal je de krokant gebakken spekreepjes uit de pan en bak je de ui in het spekvet. 
  6. Zodra de pasta bijna klaar is, zet je het vuur onder de pan met de uitjes uit. 
  7. Voeg de pasta toe aan de pan met de spekreepjes en schep er wat pastawater bij voor de romigheid. Meng alles goed en laat het iets afkoelen.
  8. Voeg daarna het eiermengsel toe en roer goed door.
  9. Voeg meer pastawater toe om de juiste consistentie te krijgen. Meng daarna de spekreepjes erdoor en hou een paar achter voor bovenop
  10. Serveer de pasta met een frisse salade erbij.

Eet Smakelijk!

Tijd: 20

Porties: 4

Tags

Varkensvlees Pasta