Rick’s Keuken gebruikt cookies om je bezoek te verbeteren. Meer weten? Lees ons privacybeleid.
Heerlijke Huzarensalade
Deze klassieke koude aardappelsalade met SMAC en frisse appel is heerlijk als snelle lunch op warme dagen of als bijgerecht bij de barbecue. De romige mayo-slasaus dressing en het vleugje paprikapoeder maken hem extra smaakvol en feestelijk.
Ingrediënten
1.2kg vastkokende aardappelen
Een kleine ui, gesnipperd
Een klein potje of blikje doperwtjes en worteltjes, uitgelekt en in stukjes gesneden
Augurken(ongeveer 1 grote of een handje vol kleine), in kleine stukjes gesneden
Een blikje SMAC, in stukjes gesneden
Een appel, geschilt en in stukjes gesneden met een beetje citroensap
3EL Mayonaise
3EL Slasaus
2TL Paprikapoeder
Bereiding
Schil de aardappelen en kook ze in ruim kokend gezouten water, laat vervolgens afkoelen.
Snijd de koude aardappelen in stukjes. Snipper de ui. Snijd de doperwtjes en worteltjes, augurken, SMAC en appel in kleine stukjes. Besprenkel de appelstukjes met een beetje citroensap om verkleuren tegen te gaan.
Doe alle gesneden ingrediënten in een kom. Meng mayonaise en slasaus samen met een beetje paprikapoeder en roer dit goed door het geheel.
Serveer de salade met een paar sierlijke klodders slasaus en bestrooi met paprikapoeder voor de garnering.