Heerlijke Huzarensalade

Heerlijke Huzarensalade


Deze klassieke koude aardappelsalade met SMAC en frisse appel is heerlijk als snelle lunch op warme dagen of als bijgerecht bij de barbecue. De romige mayo-slasaus dressing en het vleugje paprikapoeder maken hem extra smaakvol en feestelijk.


Ingrediënten

  • 1.2kg vastkokende aardappelen
  • Een kleine ui, gesnipperd
  • Een klein potje of blikje doperwtjes en worteltjes, uitgelekt en in stukjes gesneden
  • Augurken(ongeveer 1 grote of een handje vol kleine), in kleine stukjes gesneden
  • Een blikje SMAC, in stukjes gesneden
  • Een appel, geschilt en in stukjes gesneden met een beetje citroensap
  • 3EL Mayonaise
  • 3EL Slasaus
  • 2TL Paprikapoeder

Bereiding

  1. Schil de aardappelen en kook ze in ruim kokend gezouten water, laat vervolgens afkoelen.
  2. Snijd de koude aardappelen in stukjes. Snipper de ui. Snijd de doperwtjes en worteltjes, augurken, SMAC en appel in kleine stukjes. Besprenkel de appelstukjes met een beetje citroensap om verkleuren tegen te gaan.
  3. Doe alle gesneden ingrediënten in een kom. Meng mayonaise en slasaus samen met een beetje paprikapoeder en roer dit goed door het geheel.
  4. Serveer de salade met een paar sierlijke klodders slasaus en bestrooi met paprikapoeder voor de garnering.

Eet Smakelijk!

Tijd: 30

Porties: 6

Tags

Varkensvlees Aardappel