Zuid Afrikaanse Boboti
Dompel jezelf onder in de rijke smaken van Zuid-Afrika met deze verrukkelijke Boboti. De delicate mix van kruiden, zachte appel en sappige rozijnen maken deze schotel tot een waar feest voor je smaakpapillen. Iedere hap neemt je mee op een culinaire reis naar het hart van Kaapstad. Een echte traktatie voor zowel de alledaagse als speciale gelegenheden.
Ingrediënten
- 300gr rundergehakt
- 300gr sperziebonen
- 1 ui
- 2 tenen knoflook
- 1 handje rozijnen
- 500gr aardappels (schijfjes of minikriel werkt prima)
- 1 appel
- 200gr creme fraiche
- 3 eieren
- 1EL kerriepoeder (hindoestaanse masala is aan te raden)
- 0.5TL kaneel
- 1TL kurkuma
- Peper & Zout
- 3 of 4 laurierblaadjes
Bereiding
- Begin met het voorverwarmen van de oven op 180C.
- Kook de sperziebonen in een pan met kokend water tot ze beetgaar zijn.
- In een aparte pan, bak het rundergehakt rul met een beetje olie.
- Indien je verse aardappel gebruikt, kook deze enkele minuten voor.
- Snipper de ui en pers de knoflook, voeg ze toe aan het gehakt samen met de kruiden.
- Na het schillen van de appel, snijd deze in stukjes en combineer met rozijnen en sperziebonen in het gehaktmengsel.
- Breng het gehaktmengsel op smaak met peper en zout.
- Vet een ovenschaal in en leg de aardappelschijfjes of minikriel als basis.
- Verdeel het gehaktmengsel gelijkmatig over de aardappelen.
- Mix de eieren en creme fraiche goed en giet dit mengsel over het gehaktmengsel.
- Garneer met laurierblaadjes en bak gedurende 30 minuten in de oven. Eet smakelijk!
Eet Smakelijk!
Tijd: 45 minuten
Porties: 4