Zelfgemaakte Kippensoep
Ah, zelfgemaakte kippensoep - het ultieme comfortfood dat herinneringen oproept van warme familiemomenten en gezellige winteravonden. Deze soep begint met een rijke bouillon, verrijkt met de subtiele hint van tijm en de warme toon van nootmuskaat.
Ingrediënten
- 1.5L kippenbouillon
- 2 kipfilets
- 1 winterpeen
- 1 ui
- 1 bleekselderij
- 1 paprika
- Nootmuskaat
- Tijm
- Zout & Peper
Bereiding
- Begin met 1.5L water aan de kook te brengen en los de bouillonblokjes hierin op.
- Voeg enkele takjes tijm of een theelepel gedroogde tijm toe aan de bouillon.
- Rasp wat nootmuskaat in de bouillon en voeg versgemalen zwarte peper toe.
- Leg de kipfilets in de bouillon en laat ze in ongeveer 8 minuten gaar pocheren.
- Snijd ondertussen de groenten in kleine blokjes.
- Haal de gare kipfilets uit de bouillon en laat ze even afkoelen op een bord.
- Doe alle gesneden groenten in de bouillon en laat deze zachtjes pruttelen.
- Scheur of snijd de kipfilets in stukjes naar wens en voeg deze terug toe aan de bouillon.
- Laat de kip nog even meekoken in de bouillon totdat alles goed op temperatuur is.
- Voor een maaltijdsoep: voeg vermicelli toe wanneer je de kipstukjes terug in de bouillon doet.
- Serveer de kippensoep met brood en kruidenboter.
Eet smakelijk!
Tijd: 30 minuten
Porties: 4