Vegetarische Risotto alla Soffrito

Vegetarische Risotto alla Soffrito

Proef de rijkdom van eenvoud met mijn vegetarische risotto alla soffrito. Deze klassieke risotto, verrijkt met een kleurrijk soffrito van verse groenten, biedt een explosie van smaken in elke lepel. Ideaal voor een doordachte, voedzame maaltijd die het hart en de ziel voedt. Duik in dit gerecht en ontdek hoe traditionele ingrediënten samensmelten tot een comfortabele, moderne klassieker. Klaar voor een culinaire verwennerij?

Ingrediënten

  • 1 mok (300ml) Arborio rijst
  • 3 blokjes bouillon (kippen of groenten)
  • 1500ml kokend water
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 winterpeen
  • 2 stengels bleekselderij
  • 1 handje vol gesneden prei
  • 1EL Italiaanse kruiden
  • 1 handje verse peterselie
  • Grana Padano of Parmegianoo

 

Bereiding

  1. Breng 1500ml water aan de kook en los daar de bouillonblokjes in op.
  2. Zet de arboriorijst klaar en snipper de ui en snijd de knoflook fijn.
  3. Snijd de groenten in kleine blokjes.
  4. Zet een (braad)pan op laag vuur en doe er een paar eetlepels olijfolie in.
  5. Fruit de ui en voeg gelijktijdig de rest van de groenten erbij.
  6. Wanneer de ui glazig is, kan de rijst erbij met de Italiaanse kruiden.
  7. Zodra de rijst een beetje opgewarmd is kan de knolfook even een halve minuut meebakken.
  8. Dan blussen we direct met een paar soeplepels met bouillon. Zorg dat de rijst net onder staat.
  9. Telkens wanneer de rijst (bijna) alle bouillon heeft opgenomen, kan er weer een schep of twee aan bouillon bij in.
  10. Proef na 20min of de korrel al de gewenste structuur heeft bereikt. Wanneer hij nog al dente is, kan de grana padano erbij en nog een laatste paar scheppen bouillon.
  11. In totaal zal het ongeveer 30min duren.
  12. Serveer in de pan versierd met mooie groente verse peterselie.

Eet Smakelijk!

Tijd: 40

Porties: 4

Tags

Vegetarisch Rijst