Vega Umami Noodles met Shiitake
Ontdek de eenvoudige charme van mijn vegetarische roerbak noodles, een gerecht waarin de diepe, aardse smaken van shiitake samenkomen met de frisheid van groenten, allemaal verbonden door een rijke, zelfgemaakte woksaus. Perfect voor een snelle, voedzame maaltijd die zowel licht als verrukkelijk is. Duik in de wereld van snelle, smaakvolle gerechten die bewijzen dat vegetarisch eten verre van saai is. Laten we beginnen!
Ingrediënten
Voor de noodles
- 3 nestjes woknoodles
- 1 winterpeen
- 1 ui
- 1 paprika
- 1 pak shiitake (150/200gr)
- 1 teentje knoflook
- 1 duim gember
- (optioneel 1 chilipeper)
- 2 handjes vol cashewnoten (ongezouten)
- Verse koriander voor versiering
Voor het woksausje
- 2TL maizena
- 3TL (riet)suiker
- 3TL rijstazijn
- 1TL donkere sojasaus
- 1TL lichte sojasaus
- 1TL sesamolie
- 2EL oestersaus (of vegetarische vervanging)
Bereiding
- Snij de wortel, paprika en ui in dunne reepjes.
- Breng water aan de kook en laat de noodles daar even in zwemmen tot ze het vocht weer hebben opgenomen en weer soepel zijn.
- Giet de noodles af en spoel ze met koud water. Zet aan de kant voor later.
- Meng alle ingrediënten voor het woksausje en zet aan de kant voor later.
- Zet een wok of hapjespan op hoog vuur en doe er een beetje zonnebloem of pindaolie in.
- Bak als eerste de groenten aan.
- Snijd ondertussen de knoflook en gember fijn en eventueel de chilipeper.
- Als de groenten naar wens zijn mogen de knoflook en gember (en chilipeper) erbij. Meng goed en bak kort mee.
- Meng nu ook de noodles erdoor en giet de woksaus erover. Meng goed.
- Serveer op een mooie schaal en strooi er de cashewnootjes over.
- Versier met een paar mooie groene takjes koriander.
Eet Smakelijk!
Tijd: 30
Porties: 4