Tomatensoep met Brood
Tomatensoep met een twist! De frisse, sappige tomaten gecombineerd met rijke passata en aromatische basilicum zorgen voor een warm, hartig gerecht. En laten we de sappige, perfect gekruide gehaktballetjes niet vergeten die elke hap naar een nieuw niveau tillen. Serveer met knapperig stokbrood en romige kruidenroomkaas voor de ultieme comfortmaaltijd.
Ingrediënten
Voor de soep
- 4 tomaten
- 1 pakje (500ml) passata
- 1L tuinkruidenbouillon
- Verse basilicum
- Stokbrood voor erbij
- Kruidenroomkaas voor bij het stokbroodje
Voor de gehaktballen
- 250/300gr rundergehakt
- 1EL grove mosters
- 1EL ketjap manis
- 1 Ei
- 40gr paneermeel
Bereiding
- Meng de ingrediënten voor de gehaktballen en rol er kleine balletjes van.
- Zet apart. Breng water aan de kook en los de tuinkruidenbouillonblokjes erin op.
- Snijd de tomaten in reepjes, verwijder de zaadlijsten en voeg toe aan de bouillon.
- Als je de tijd hebt, bak dan de gehaktballen eerst even aan in een koekenpan met olie voor textuur en extra smaak.
- Voeg ook de gehaktballen toe en laat sudderen. Snijd de basilicum fijn en voeg toe aan de soep.
- Laat het nog even zachtjes koken. Serveer de soep met stokbrood, smeer er kruidenroomkaas op en garneer met verse basilicumblaadjes.
Eet Smakelijk!
Tijd: 30 minuten
Porties: 4