Tagliatelle met Zalm en Spinazie
Er zijn weinig gerechten die zo elegant en toch eenvoudig zijn als deze Tagliatelle met Zalm en Spinazie. De zijdezachte pasta, gekookt tot een perfecte al dente, vormt het canvas voor dit culinaire kunstwerk.
Ingrediënten
- 200gr gerookte zalm (tranches)
- 1 handje vol cherrytomaatjes
- 150gr verse spinazie
- 300gr tagliatelle
- 3EL kruidenroomkaas (Paturain/Boursin)
- Zout & peper
Bereiding
- Kook de tagliatelle al dente volgens de aanwijzingen op de verpakking in gezouten kokend water.
- Snijd de spinazie en de zalm grof voor.
- Halveer de cherrytomaatjes.
- Verhit een beetje olie in een grote hapjespan of koekenpan.
- Bak hierin de spinazie tot het geslonken is.
- Voeg de zalm en cherrytomaatjes toe en laat deze even opwarmen.
- Meng vervolgens de kruidenroomkaas door het geheel.
- Schep de tagliatelle rechtstreeks vanuit het kookwater in de koekenpan.
- Zorg ervoor dat er wat pastawater meekomt om de saus smeuïger te maken en extra smaak te geven.
- Meng alles goed door elkaar.
- Serveer direct en geniet van je maaltijd!
Eet Smakelijk!
Tijd: 30 minuten
Porties: 4