Tagliatelle di Salmone con Uovo Poché

Tagliatelle di Salmone con Uovo Poché

Deze verfijnde tagliatelle met zalm, vergezeld van smeltende spinazie en romige kruidenkaas, belichaamt de elegantie van de Italiaanse keuken. Bekroond met een delicaat gepocheerd eitje en een knapperige vleugje geroosterde pijnboompitten, is dit gerecht een symfonie van texturen en smaken. Geniet van elk hapje, versterkt met het subtiele aroma van dille.

Ingrediënten

Ingrediënten

  • 4 eieren
  • 4 moot zalm
  • 300gr tagliatelle
  • 250gr verse spinazie
  • 3EL kruidenroomkaas (bijvoorbeeld paturain of boursin)
  • 2EL pijnboompitten
  • dille voor de afwerking

Bereiding

  1. Begin met de voorbereiding van de gepocheerde eieren. Zorg ervoor dat je verse eieren gebruikt.
  2. Verwarm water in een steelpan tot net onder het kookpunt (ongeveer 98°C). Als je dat wilt, kun je een beetje azijn toevoegen, maar het is niet essentieel.
  3. Breek een ei in een kommetje of theezeefje. Met behulp van de theezeef wordt overtollig, waterig, eiwit verwijderd.
  4. Laat het ei voorzichtig in het warme water glijden en pocheer gedurende 3 minuten. Koel onmiddellijk af in ijswater.
  5. Bewaar de gepocheerde eieren in de koelkast tot gebruik.
  6. Kook de tagliatelle al dente.
  7. In een aparte pan, bak je de zalm naar wens en zet hem opzij.
  8. Voeg in dezelfde pan de spinazie toe tot deze geslonken is, voeg vervolgens de roomkaas en tagliatelle toe, mengend met wat pastawater om de saus te verrijken.
  9. Rooster de pijnboompitten in een droge pan tot ze licht goudbruin zijn.
  10. Bij het serveren, draai een portie tagliatelle rond een vleesvork en plaats op een bord, bekroon met een moot zalm en een gepocheerd eitje.
  11. Strooi er pijnboompitten en dille overheen. Genieten maar!

Eet Smakelijk!

Tijd: 35 minuten

Porties: 4

Tags

Vis Pasta