Tagliatelle Alfredo met Kipschnitzels en Broccoli

Tagliatelle Alfredo met Kipschnitzels en Broccoli

Stel je voor: smeuïge tagliatelle, versmolten met lagen romige Gruyere en Grana Padano, gecomplementeerd door sappige, zelfgemaakte kipschnitzels en bekroond met perfect gestoomde broccoli. Deze Tagliatella Alfredo is een symfonie van smaken die in perfecte harmonie samenkomen op je bord. Elke hap doet denken aan een gezellig familiediner, waar de beste verhalen worden gedeeld rond een tafel vol met de rijke smaken van thuis.

Ingrediënten

Bereiding

  1. Snijd de broccoli in roosjes en leg ze in een stoommandje in een pan met 2cm water. Stoom met de deksel op de pan. Alternatief: kook de broccoli naar wens.
  2. Rasp de kazen in een kom en zet apart.
  3. Leg kipfilets op bakpapier en kruid beide zijden met kipkruiden. Vouw het bakpapier over de filets en sla ze plat met een deegroller voor evenredige dikte.
  4. Bestrooi de kipfilets met bloem. Klop de eieren in een bord. Maak broodkruim van de broodjes (of gebruik panko/paneermeel) en leg op een apart bord.
  5. Verhit een pan met water en zout voor de tagliatelle. Kook de tagliatelle al dente, iets korter dan aangegeven op de verpakking. Stoom tegelijkertijd de broccoli gaar.
  6. In een grote koekenpan met olie, bak de kipschnitzels goudbruin en krokant aan beide kanten. Laat rusten op een rooster en kruid eventueel bij.
  7. In dezelfde pan, voeg tagliatelle en broccoli toe met wat pastawater. Meng goed en voeg de geraspte kazen toe. Voeg indien nodig meer pastawater toe. Proef en pas kruiding aan indien nodig.
  8. Serveer in de pan en geniet van de maaltijd!
  9. Eet smakelijk!

Tijd: 30 minuten

Porties: 4

Tags

Kip Pasta