Surinaamse Kip Roti

Surinaamse Kip Roti

Surinaams Kip Roti - een waar feest voor de smaakpapillen! Het begint allemaal met die heerlijke geur van ui en knoflook die zachtjes worden gebakken met massala. Maar het wordt pas echt magisch wanneer de kip wordt toegevoegd, kruidig en geurig. De madame Jeanette peper voegt dat vleugje avontuur toe; een pittige verrassing in elke hap.

Ingrediƫnten

  • 8 rotivellen
  • 800gr kipfilet
  • 1 / 1.5kg aardappelen(vastkokend)
  • 500gr kouseband
  • 1 hardgekookt ei per persoon
  • 2 uien
  • 5 teentjes knoflook
  • Hindoestaanse massala
  • 4 maggi blokjes
  • 1 klein blikje tomatenpuree
  • 1 madame Jeanette peper
  • Zout & peper

Bereiding

  1. Snijd de ui en knoflook fijn en bak kort aan in zonnebloemolie met een beetje massala. Haal na ongeveer een minuut uit de pan en zet apart.
  2. Snijd de kip in middelgrote stukken. Bak op hoog vuur met zonnebloemolie, massala, peper en zout.
  3. Breng 1 liter water aan de kook met maggiblokjes. Schil ondertussen de aardappelen.
  4. Voeg na 5 minuten bakken de uien, knoflook en tomatenpuree toe aan de kip. Roer goed.
  5. Voeg rauwe aardappelen en extra massala kruiden toe. Meng goed.
  6. Leg de madame Jeanette in de pan en giet de bouillon erbij, zodat het de bovenste laag van het kip/aardappelmengsel raakt.
  7. Proef regelmatig en pas de pittigheid en kerriesmaak aan door het verwijderen van de madame Jeanette of het toevoegen van meer massala.
  8. Maak de kouseband schoon, snijd in stukken en voeg een kwartier voor het serveren toe aan de pan.
  9. Kook de eieren gedurende 10 minuten. Koel ze af, pel en bak in een pan met boter.
  10. Warm de rotivellen op in een pan of in de magnetron.
  11. Serveer de kiproti met gebakken eieren bovenop en serveer met de rotivellen.
  12. Optioneel, serveer met extra madame Jeanette saus.

Eet Smakelijk!

Tijd: 60 minuten

Porties: 4

Tags

Kip Wraps