Spitskool met knoflook kerrie en gehakt
Ah, spitskool! Dit veelzijdige familielid van de kool heeft een subtiele, lichtzoete smaak en is het geheime ingrediënt in dit verwarmende gerecht. Gecombineerd met het aroma van vers gesneden ui en de rijke smaak van gehakt, verandert deze bescheiden groente in een culinair hoogstandje.
Ingrediënten
- 1/2 spitskool
- 1 ui
- 1 mok basmatirijst
- 250gr rundergehakt
- 1 teentje knoflook
- 1TL kerriepoeder of Hindoestaande Masala
- Zout & Peper
Bereiding
- Snipper de spitskool fijn, vergelijkbaar met hoe je een ui zou snipperen.
- Snijd ook de ui fijn en hak de knoflook.
- Breng water aan de kook in een pan en voeg één mok basmatirijst toe samen met twee mokken kokend water. Dek af met een deksel. Zodra het water opnieuw kookt, verwijder je het deksel en zet je het vuur lager. Laat de rijst koken tot al het water is opgenomen.
- Verhit een beetje olie in een koekenpan, hapjespan of wokpan. Fruit hierin de gesnipperde ui tot het glazig wordt.
- Voeg de gesnipperde spitskool toe samen met de kerriepoeder. Roer goed door zodat de kerriepoeder de kool gelijkmatig geel kleurt.
- Bak het gehakt rul in het spitskoolmengsel.
- Voeg de fijngehakte knoflook toe.
- Proef het gerecht en breng op smaak met zout en peper naar wens.
Eet Smakelijk!
Tijd: 20 minuten
Porties: 4