Spaghetti al Funghi
Geniet van een klassiek Italiaans gerecht met deze heerlijke Spaghetti al Funghi. Dit gerecht combineert de aardse smaken van kastanjechampignons met de rijkdom van slagroom en de pittige kick van Grana Padano of Parmigiano. Perfect voor een gezellige avond thuis, dit recept is zowel romig als vol van umami smaken. Volg deze eenvoudige stappen om je eigen culinaire meesterwerk te creëren.
Ingrediënten
- 350 gr spaghetti
- 2 sjalotten
- 2 teentjes knoflook
- 200 gr kastanjechampignons
- 150 ml slagroom
- 50 gr Grana Padano of Parmigiano
- Een handvol verse peterselie
Bereiding
- Verhit een beetje boter en olie in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de champignons tot ze hun vocht hebben verloren en beginnen te karameliseren.
- Snipper de sjalotten fijn en voeg ze toe aan de champignons in de pan.
- Snijd de knoflook fijn en voeg deze ook toe aan de koekenpan; bak kort mee.
- Blus het geheel met de slagroom en breng op smaak met peper.
- Kook de spaghetti in goed gezouten water volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Voeg de Grana Padano of Parmigiano toe aan de saus; dit zal de saus indikken.
- Voeg de gekookte spaghetti toe aan de saus en meng goed.
- Voeg pastawater toe om de saus goed te binden en iets vloeibaarder te maken. Het zoute pastawater zal ook helpen de saus verder op smaak te brengen.
- Snijd de peterselie fijn en gebruik dit om het gerecht te versieren.
- Serveer met extra Grana Padano of Parmigiano en geniet ervan!
Eet Smakelijk!
Tijd: 30
Porties: 4