Shakshuka

Shakshuka

Duik in de wereld van Midden-Oosterse smaken met deze heerlijke Shakshuka. Een rijke tomatensaus met zachte paprika en een hint van komijn, bekroond met perfect gepocheerde eieren en verbrokkelde fetakaas. Geserveerd in een koekenpan, deze hartige schotel belooft comfort bij elke hap. Perfect om te delen en te genieten met een zijde van rijst of naanbrood.

Ingrediƫnten

  • 1 pakje passata (500ml)
  • 1 rode paprika
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1tl gemalen komijnzaad
  • 1tl gemalen paprikapoeder
  • fetakaas
  • 4 eieren
  • Verse koriander

Bereiding

  1. Snijd de ui en paprika in reepjes en de knoflook fijn.
  2. In een koekenpan, verhit wat olie en bak de ui en paprika tot ze zacht zijn.
  3. Voeg komijnzaad en paprikapoeder toe, gevolgd door de knoflook.
  4. Giet de passata erbij en laat het mengsel sudderen tot het bubbelt.
  5. Kraak de eieren rechtstreeks in de pan.
  6. Gebruik een deksel (of een stuk aluminiumfolie als alternatief) om de eieren egaal te koken.
  7. Kruimel de fetakaas over de shakshuka en garneer met verse koriander.
  8. Serveer direct en geniet met basmatirijst of naanbrood.

Eet Smakelijk!

Tijd: 35 minuten

Porties: 4

Tags

Vegetarisch Rijst