Pulled Chicken Nachos
Pulled Chicken Nachos is een hartig, kruidig en kaasachtig genot. Het begint allemaal met de sappige, mals gescheurde kip, deskundig gepocheerd tot perfectie.
Ingrediënten
- 2 kipfilets
- 3EL barbecuesaus
- 1 grote zak tortillachips naturel(gezouten)
- 200gr geraspte kaas (ik gebruik Goudse en Grana Padano)
- 1 rode ui
- 1 kleine rode paprika
- 1TL Picadillokruiden
- 2EL creme fraiche
- Verse koriander
Bereiding
- Begin met het pocheren van de kipfilets door ze in kokend water te doen. Laat ze 6-8 minuten pocheren.
- Verwijder de kipfilets uit het water en laat ze rusten. Scheur de kipfilets vervolgens in stukken met behulp van twee vorken of met je handen.
- Verwarm de oven voor op 180°C. Rasp in de tussentijd de kaas.
- In een koekenpan met een beetje olie, bak je de kipstukjes met picadillokruiden en barbecuesaus.
- Snijd de rode ui en rode paprika in reepjes. Voeg ze toe aan de pan en bak ze mee met de kipstukjes.
- Voeg creme fraiche toe aan het kipmengsel en roer goed. Breng op smaak met zwarte peper.
- Zout is vaak niet nodig vanwege het zoutgehalte van de chips.
- In een ovenschaal, verdeel de helft van de tortilla chips gevolgd door de helft van het kipmengsel. Strooi vervolgens een derde van de geraspte kaas eroverheen.
- Herhaal de laagjes met de resterende chips, kipmengsel, en kaas.
- Zet de schotel in de voorverwarmde oven en bak gedurende 10-15 minuten.
- Dien op met een frisse salade ernaast.
Eet Smakelijk!
Tijd: 30 minuten
Porties: 4