Pulled Chicken Nachos

Pulled Chicken Nachos

Pulled Chicken Nachos is een hartig, kruidig en kaasachtig genot. Het begint allemaal met de sappige, mals gescheurde kip, deskundig gepocheerd tot perfectie.

Ingrediënten

  • 2 kipfilets
  • 3EL barbecuesaus
  • 1 grote zak tortillachips naturel(gezouten)
  • 200gr geraspte kaas (ik gebruik Goudse en Grana Padano)
  • 1 rode ui
  • 1 kleine rode paprika
  • 1TL Picadillokruiden
  • 2EL creme fraiche
  • Verse koriander

Bereiding

  1. Begin met het pocheren van de kipfilets door ze in kokend water te doen. Laat ze 6-8 minuten pocheren.
  2. Verwijder de kipfilets uit het water en laat ze rusten. Scheur de kipfilets vervolgens in stukken met behulp van twee vorken of met je handen.
  3. Verwarm de oven voor op 180°C. Rasp in de tussentijd de kaas.
  4. In een koekenpan met een beetje olie, bak je de kipstukjes met picadillokruiden en barbecuesaus.
  5. Snijd de rode ui en rode paprika in reepjes. Voeg ze toe aan de pan en bak ze mee met de kipstukjes.
  6. Voeg creme fraiche toe aan het kipmengsel en roer goed. Breng op smaak met zwarte peper.
  7. Zout is vaak niet nodig vanwege het zoutgehalte van de chips.
  8. In een ovenschaal, verdeel de helft van de tortilla chips gevolgd door de helft van het kipmengsel. Strooi vervolgens een derde van de geraspte kaas eroverheen.
  9. Herhaal de laagjes met de resterende chips, kipmengsel, en kaas.
  10. Zet de schotel in de voorverwarmde oven en bak gedurende 10-15 minuten.
  11. Dien op met een frisse salade ernaast.

Eet Smakelijk!

Tijd: 30 minuten

Porties: 4

Tags

Kip Nachos