Perfecte Pasta Pesto
Er gaat niets boven een bord verse spaghetti, zeker wanneer het wordt gecombineerd met de rijke smaken van zelfgemaakte pesto alla Genovese. De felgroene kleur van de pesto, de aroma's van verse basilicum, pijnboompitten en Grana Padano, en de lichte zoute touch van de spekreepjes maken deze pasta tot een onweerstaanbaar gerecht. Voeg hier de zoetheid van cherrytomaatjes en de rijkheid van extra kaas bovenop, en je hebt een maaltijd die rechtstreeks uit het hart van de Italiaanse keuken lijkt te komen. Eenvoudig in zijn ingrediënten maar rijk aan smaak; dit gerecht is perfect voor zowel een gezellige avond thuis als voor speciale gelegenheden. Buon appetito!
Ingrediënten
- 300gr spaghetti
- 10 cherrytomaatjes
- 150gr spekreepjes
- Grana Padano (geraspt) 3EL
- Pesto alla Genovese (winkel of zelfgemaakt)
Bereiding
- Kook ruim water met zout voor de spaghetti en kook deze al dente.
- Voor de pesto: Combineer basilicum, pijnboompitten en knoflook in een keukenmachine. Blend tot een pasta.
- Voeg kaas toe en terwijl de machine draait, voeg langzaam olijfolie toe tot de gewenste consistentie.
- Breng op smaak met zout en peper.
- Bak spekreepjes in een hapjespan.
- Voeg de gehalveerde cherrytomaatjes toe en laat ze even warm worden.
- Voeg de pesto toe en meng goed.
- Voeg gekookte spaghetti toe aan de pestomix en roer goed.
- Serveer met extra geraspte Grana Padano en een basilicumblaadje ter decoratie.
Eet Smakelijk!
Tijd: 35 minuten
Porties: 4