Nasi Goreng met Kipsaté en Kroepoek

Nasi Goreng met Kipsaté en Kroepoek

Hoe lekker is dit, Nasi Goreng - het summum van Indonesische comfort food! De voorbereiding begint al bij de rijst, waar het wassen een eeuwenoude traditie is die zorgt voor die perfecte korrel.

Ingrediënten

Bereiding

 1. Begin met het wassen van de rijst. Giet de benodigde hoeveelheid in een pan en voeg koud water toe. Wrijf de rijstkorrels licht tegen elkaar met je handen. Giet het troebele water af en herhaal dit proces tot het water helder is.
 2. Kook de rijst: 1 mok rijst met 2 mokken water in een pan met deksel op hoog vuur tot het kookt. Zodra het kookt, verlaag het vuur, verwijder het deksel en laat de rijst al het water opnemen.
 3. Laat de rijst rusten en spreid deze uit op een bakplaat of snijplank om uit te drogen en de warme lucht te laten ontsnappen.
 4. Snijd de groenten, knoflook, gember en kipdij in blokjes. Marineer de kipdij met kruiden en ketjap.
 5. Bereid de ingrediënten voor de satésaus voor in een sauspan of kleine steelpan. Warm het op laag vuur op en roer af en toe.
 6. Bak de kipdijblokjes in een pan met een beetje olie op middelhoog vuur.
 7. Roerbak in een wokpan met olie, beginnend met de ui, gevolgd door knoflook en gember en vervolgens de rest van de groenten.
 8. Voeg de uitgespreide rijst toe, samen met de kruiden. Meng goed en voeg dan de ketjap toe voor extra kleur en smaak.
 9. Serveer de nasi goreng met kipsaté bovenop. Voeg kroepoek toe en eventueel atjar. Eet smakelijk!
 10. Serveertip: Serveer de meatloaf in plakken met de basmatirijst en gestoomde groenten aan de zijkant. Geniet van een heerlijke, huisgemaakte maaltijd die zowel voedzaam als verrukkelijk is!
 11. Eet smakelijk!

Tijd: 20 minuten

Porties: 4

Tags

Kip Rijst