Mexicaanse Enchiladas met gehaktsaus en pico de gallo

Mexicaanse Enchiladas met gehaktsaus en pico de gallo

Beeld je in dat je jezelf bevindt in een levendige straat in het hart van Mexico-Stad. De zon zakt naar de horizon en het gouden licht valt over de marktkramen, die gevuld zijn met verse groenten, kruiden en specerijen. Hier, te midden van deze kleurrijke chaos, vind je de ziel van de Mexicaanse keuken: de enchilada.

Ingrediënten

  • 250gr rundergehakt
  • 1 blik tomaatblokjes + 0.5 blik water
  • 100ml passata
  • chilipoeder
  • 1 ui
  • 1 rode paprika
  • 1 gele paprika
  • 1 handje vol gesneden prei
  • 1 teentje knoflook
  • 1TL paprikapoeder
  • 1TL komijnzaad (gemalen)
  • Zout en peper

Bereiding

  1. Begin met het fijnsnijden van de ui en fruit deze in een koekenpan of hapjespan met wat olie. 
  2. Voeg het gehakt toe en bak dit tot het mooi rul is.
  3. Daarna voeg je de paprikapoeder, chilipoeder en komijnzaad toe. Voor een kant-en-klare kruidenboost kun je ook kiezen voor een mix zoals Picadillo. 
  4. Voeg de fijngesneden knoflook toe. Daarna kun je naar eigen inzicht en smaak overige groenten zoals courgette, pastinaak of wortel in kleine blokjes snijden en toevoegen.
  5. Meng nu tomaatblokjes, water en passata door het gehaktmengsel. Laat dit even pruttelen en breng vervolgens op smaak met zout en peper.
  6. Schep voldoende vulling uit de pan in een apart bakje, dit wordt gebruikt om de tortillawraps mee te vullen. Zorg ervoor dat het meeste vocht in de pan achterblijft.
  7. Giet bij de achtergebleven vulling en vocht de overige passata en voeg 200ml skyr toe. Mix alles tot een gladde saus en breng opnieuw op smaak indien nodig.
  8. In een klein kommetje, combineer de skyr met oregano en azijn. Smeer vervolgens een streep van dit mengsel over het midden van een wrap en voeg daarop de gehaktvulling toe.
  9. Rol de wrap stevig op en leg deze in een ovenschaal. Herhaal voor alle wraps.
  10. Overgiet de wraps royaal met de voorbereide saus en strooi er versgeraspte Grana Padano (of een andere kaas naar keuze) over.
  11. Bak de enchiladas in een voorverwarmde oven op 200°C voor ongeveer 15 minuten.
  12. Rond dit authentieke Mexicaanse gerecht af met verse koriander en zelfgemaakte pico de gallo, voor een explosie van frisheid en smaak.

Eet Smakelijk!

Tijd: 30 minuten

Porties: 7

Tags

Rundvlees Wraps