Mediterrane Mozaïek Frittata
Dompel jezelf onder in de smaak van een Italiaanse keuken met deze rijke en bevredigende Frittata. Gemaakt met verse ingrediënten en een vleugje Grana Padano, deze eenvoudige maar elegante schotel belooft zowel comfort als culinaire verfijning.
Ingrediënten
- 6 eieren
- 200ml creme fraiche of skyr
- 150gr kipreepjes
- 1 teentje knoflook
- 1 handje vol prei
- 1 handje vol cherrytomaatjes
- 1 handje vol gesneden paksoi
- 1 rode paprika
- 50gr Grana Padano
Bereiding
- In een grote kom, breek de eieren en snijd alle groenten en de knoflook fijn.
- Voeg deze samen met de kipreepjes en Grana Padano toe.
- Meng de creme fraiche of skyr door het eimengsel.
- Verwarm een ovenbestendige koekenpan met wat olie en giet het eimengsel erin.
- Verwarm de oven voor op 200°C en bak de frittata voor 20-25 minuten, of totdat hij stevig en goudbruin is.
- Garneer de frittata met verse kruiden zoals dille, peterselie of koriander, of voeg gesneden bosui toe voor een pittige kick.
Eet Smakelijk!
Tijd: 30 minuten
Porties: 4