Marokkaanse Kip Tajine met Couscous

Marokkaanse Kip Tajine met Couscous

Laat je betoveren door deze heerlijke Marokkaanse Kip Tajine. De combinatie van Ras El Hanout, sinaasappelsap en amandelen creëert een harmonie van smaken die je meeneemt op een culinaire reis naar Marokko. Serveer met couscous en geniet van een maaltijd die zowel voedzaam als verrukkelijk is.

Ingrediënten

  • 4 kippendijen
  • 1EL zonnebloemolie
  • 1 ui
  • 1 rode paprika
  • 1 teentje knoflook
  • 1 duim gember
  • 150ml kippenbouillon
  • sap van 1 sinaasappel
  • 2TL Ras El Hanout kruiden
  • 1TL Paprikapoeder
  • 1 kaneelstokje
  • 1 hand vol amandelen
  • 1 mok couscous 
  • 2 handjes vol diepvriesdoperwten
  • verse koriander

Bereiding

  1. Doe de kipdijen in een kom en meng met de kruiden en olie. Als je dit een dag van te voren doet of in de ochtend voordat je het in de avond gaat eten is het des te lekkerder.
  2. Hak de knoflook, ui en gember fijn.
  3. Fruit eerst de ui in een gewone hapjespan, voeg de aromaten toe en bak ook even mee.
  4. Bak daarna de kipdijen mooi bruin aan beide kanten.
  5. Zet ondertussen de tajine op een vlamverdeler op laag tot mediumlaag vuur en laat even opwarmen.
  6. Giet de inhoud van de hapjespan over in de tajine en doe er het sap van de sinaasappel, de bouillon en het kaneelstokje bij.
  7. Snijd de paprika in kleine blokjes en voeg ze toe aan het geheel.
  8. Laat dit lekker sudderen met de deksel op de tajine voor 30minuten.
  9. Na 30 minuten, haal je de kippendijen eruit en wikkel die even in aluminiumfolie om warm te houden.
  10. Giet dan de mok met couscous erbij. Dit zal de rest van het vocht opnemen.
  11. Doe ook de diepvriesdoperwtjes erbij en zet de deksel weer terug.
  12. Snijd ondertussen de amandelen en pluk de koriander voor versiering.
  13. Als de couscous al het vocht heeft opgenomen roer je alles mooi door elkaar en leg je de kippendijen weer mooi bovenop, strooi de amandelen bovenop en versier met koriander.

Eet Smakelijk!

Tijd: 45 minuten

Porties: 4

Tags

Kip Couscous