Marokkaanse Couscous

Marokkaanse Couscous

Deze Marokkaanse Stijl Couscous is een reis voor de zintuigen. De rijke aroma's van ras el hanout dansen door de lucht wanneer je de eerste hap neemt. Elk korreltje couscous vertelt een verhaal van zonnige Marokkaanse markten en het geluid van levendige bazaars.

Ingrediƫnten

  • 250gr rundergehakt
  • 1 mok couscous
  • 250ml passata
  • 1TL ras el hanout kruiden
  • 1 rode ui
  • 1 wortel(winterpeen)
  • 1 rode paprika
  • 1 teentje knoflook
  • Zout&Peper
  • Grove zout
  • Blanke rozijnen Koriander

Bereiding

  1. Snijd de ui, wortel, en paprika in kleine blokjes.
  2. Doe de gesneden groenten in een grote hapjespan met een scheutje olie en laat ze zachtjes sudderen.
  3. Voeg de ras el hanout kruiden toe aan de groenten en meng goed.
  4. Vul een mok met couscous en doe deze in een grote kom. Giet er twee mokken kokend water bij en dek af, bijvoorbeeld met de schaal waarin je later gaat serveren.
  5. Voeg het gehakt toe aan de groenten in de pan. Bak het gehakt rul en zorg ervoor dat het goed mengt met de groenten.
  6. Voeg een fijngehakt teentje knoflook toe aan het gehaktmengsel, roer goed door en voeg vervolgens de passata toe. Breng op smaak met zwarte peper en, indien nodig, een snufje zout.
  7. Zodra de passata op temperatuur is, meng je de couscous erdoorheen en zet je het vuur uit.
  8. Serveer de couscous met verse koriander, een handje blanke rozijnen en grof zout zoals fleur de sel.

Eet Smakelijk!

Tijd: 35 minuten

Porties: 4

Tags

Rundvlees Couscous