Kipsalon! De Kapsalon voor Thuis

Zin in een luxe versie van de welbekende kapsalon, maar dan gewoon thuis? Proef dan deze overheerlijke Kipsalon! Knapperige minikriel, smaakvolle kipshoarma, frisse sla en tomaat, overgoten met zelfgemaakte knoflooksaus en bekroond met een mix van gesmolten Gruyère en Grana Padano kaas. Het ultieme comfort food voor een avondje genieten
Ingrediënten
- 1kg minikriel
- 400 – 500gr kipshoarma
- 1 halve ijsbergsla of een zakje gesneden ijsbergsla
- 2 tomaten
- knoflooksaus (zelfgemaakt recept hieronder)
- kaas naar keuze (Gruyere en Grana Padano mix aanbevolen)
Bereiding
- Pel de knoflook. Snijd de knoflook fijn tot een pasta met een scherp mes, vijzel of knoflookpers.
- In een kom, voeg mayonaise toe en voeg al roerend water toe tot gewenste consistentie. Meng vervolgens de olijfolie, azijn, suiker, knoflook en kruiden. Proef en breng op smaak met zout en peper.
- Bak de minikriel in olie en boter in een grote koekenpan tot ze goudbruin zijn. Voeg naar wens kipkruiden toe.
- Snijd de ijsbergsla fijn en de tomaten in blokjes. Rasp de kazen en zet apart.
- Bak de kipshoarma in een aparte koekenpan en voeg een derde van het kaasmengsel toe zodat het smelt met de hitte van de pan.
- In een grote ovenschaal, leg een laag minikriel, gevolgd door de kipshoarma. Strooi de rest van de kaas erover.
- Top met de ijsbergsla en tomaatblokjes. Drizzle met de zelfgemaakte knoflooksaus en serveer met extra saus aan de zijkant.
- Eet smakelijk!
Tijd: 30 minuten
Porties: 4