Kip Tikka Masala met Basmati en Naan

Kip Tikka Masala met Basmati en Naan

Breng de betovering van de Indiase keuken naar je eettafel met deze Kip Tikka Masala. De sappige stukjes kipdijfilet, ondergedompeld in een romige kokosmelk-tikka masala saus, worden perfect gecomplementeerd door aromatische basmatirijst en zacht naanbrood. Elk ingrediënt in dit gerecht vertelt een verhaal van traditie en authenticiteit. Voel je verwelkomd door de warme omhelzing van specerijen en duik in deze culinaire reis vol smaaksensaties.

Ingrediënten

Voor het geheel:

  • 300gr kipdijfilet
  • 1 mok basmatirijst
  • 1 ui
  • Tikka masala pasta
  • 1 blik Kokosmelk (low fat) 400ml
  • 4 naanbroodjes

Voor de Tikka Masala pasta:

  • 2 teentjes knoflook
  • 1 duim gember
  • 1TL cayennepeper
  • 1EL paprikapoeder
  • 0.5TL grove zout
  • 1EL arachideolie
  • 2TL tomatenpuree (opgehoopt)
  • 1 spaanse peper
  • 1 handje vol koriander
  • 1EL geraspte kokos (gedroogd)
  • 1TL komijnzaad
  • 1TL korianderzaad

Voor de Zelfgemaakte Naan

  • 400gr zelfrijzendbakmeel
  • 300gr skyr
  • 100ml melk
  • 1EL gesneden verse koriander
  • 1 teentje knoflook
  • 1TL zout
  • olie in een kommetje met een kwastje

Bereiding

Tikka Masala Pasta bereiden:         

  1. Begin met het bereiden van de tikka masala pasta. Meet de droge kruiden (koriander, komijn, paprika en cayenne) uit in een bakje en rooster deze even samen in een droge koekenpan. Zodra ze geurig zijn, doe je ze in een vijzel met het zout.               
  2. Snijd de knoflook en gember in stukjes en voeg ze toe aan de vijzel. Stamp, maal en meng goed.               
  3. Snijd de Spaanse peper in kleine stukjes en voeg ook toe aan de vijzel. Ga door met stampen, malen en mengen.               
  4. Meng de kokos en olie erdoor. Ga voor een pasta-consistentie, zelfs als het langer duurt om te malen.               
  5. Snijd de koriander en voeg deze ook toe aan de vijzel. Voeg vervolgens de tomatenpuree toe en stamp tot je een goed gemengde pasta hebt.          

Naanbroodjes zelf maken:

  1. Meng alle ingrediënten in een mengkom of keukenmachine met een deeghaak. Op dit moment zal het deeg zeer plakkerig zijn.                 
  2. Bestrooi een snijplank met wat extra bloem en kneed het deeg lichtjes om het wat meer handelbaar te maken.                 
  3. Verdeel het deeg in vier ongeveer gelijke stukken.                 
  4. Rol elk stuk uit tot een dun naanbroodje.                 
  5. Bak elk naanbroodje in een droge koekenpan aan één kant totdat het mooi gekleurd is.                
  6. Draai het naanbroodje om en bestrijk de gebakken kant met een beetje olie.                 
  7. Zodra de andere kant ook mooi gekleurd is, haal je het broodje uit de pan.                
  8. Bestrijk nu ook deze kant met een beetje olie.                 
  9. Herhaal de stappen 5-8 voor alle vier de naanbroodjes.                        

Kip Tikka Masala met Basmati en Naan

  1. Zet de tikka masala pasta van te voren klaar voor gebruik.               
  2. Was de rijst en zorg dat het water helder is voor het koken.               
  3. Snijd de ui in halve ringen, bak de naanbroodjes en leg ze klaar.               
  4. Kook de rijst volgens de aanwijzingen.               
  5. Fruit in een pan de ui in een beetje olie en voeg de kipdij toe.               
  6. Voeg de Tikka Masala pasta toe, bak even mee en voeg vervolgens de kokosmelk toe.               
  7. Laat pruttelen tot de rijst klaar is. Serveer met de rijst, naan en garneer met wat koriander.           

Eet smakelijk!

 

Tijd: 45 minuten

Porties: 4

Tags

Kip Rijst Brood