Kip Gon Bao Noodles met eigen gemaakte woksaus

Kip Gon Bao Noodles met eigen gemaakte woksaus

Verwen jezelf met mijn Kip Gon Bao Noodles, een parel uit de Aziatische keuken, bereid met mijn speciale Gon Bao woksaus. Dit gerecht is een meesterlijke mix van zoet, zuur en een vleugje pit, waarin malse kip, knapperige groenten en zijdezachte noodles samenkomen. Elk ingrediënt draagt bij aan een smaakervaring die zowel rijk als harmonieus is. Laat je verrassen door de levendige kleuren en aromatische geuren van dit gerecht. Ideaal voor de fijnproever of wie dan ook op zoek naar een bijzondere maaltijd. Probeer het zelf en ervaar de unieke smaken die mijn Kip Gon Bao Noodles te bieden hebben.

Ingrediënten

Voor de Gon Bao Saus

  • 3TL rietsuiker
  • 3TL rijstazijn
  • 1,5TL maizena
  • 1TL donkere sojasaus
  • 1TL lichte sojasaus
  • 1TL sesamolie
  • 2TL tomatenpuree
  • 2EL water

Voor de marinade

  • 0.5TL zout
  • 2TL lichte sojasaus
  • 1TL rijstwijn (Shaoxing)
  • 2TL maizena
  • 1EL water

Voor de rest

  • 250/300gr kipfilet, kipdijfilet (kan ook met rund)
  • 3 nestjes noodles
  • 0.5 broccoli
  • 1 rode paprika
  • 1 winterpeen
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 duim gember
  • 1 chilipeper (minder of geen kan ook)
  • 1TL Sichuan peperkorrels
  • 1 bosui
  • 3 handjes ongezouten cashewnoten

 

Bereiding

  1. Meng eerst de marinade en de woksaus. Tip: Dit kan een dag van tevoren gedaan worden en bewaard worden in de koelkast. Wanneer je rundvlees gebruikt is het des te langer in de mariande des te fijner. 
  2. Snijd de kipfilet in blokjes of reepjes en marineer deze. Laat het minimaal een half uur intrekken, maar hoe langer, hoe beter.
  3. Bereid de aromaten voor door de ui, knoflook, gember en chili te snijden. En de sichuan peperkorrels te malen.
  4. Snijd de groenten naar wens, houd rekening met het formaat dat je op je bord zou willen hebben.
  5. Woknoodles voorbereiden: Breng water aan de kook. Plaats de woknoodles een paar minuten in het gekookte water tot ze soepel zijn. Spoel ze daarna af met koud water. Tip: Kook ze niet volledig gaar, ze worden later nog verder gegaard in de wok.
  6. Optioneel – Wokklok maken: Dit helpt bij het organiseren van ingrediënten. Op een groot bord of schaal, begin je bovenaan met de ingrediënten die je als eerste gebruikt.
  7. Begin met wokken: Plaats de wok op het vuur en voeg een hittebestendige olie toe, zoals zonnebloem- of wokolie.
  8. Bak eerst de ui kort in de pan. Voeg vervolgens de aromaten toe en bak deze mee.
  9. Voeg daarna de gemarineerde kip toe en bak tot het gaar is.
  10. Voeg de groenten toe en laat ze een paar minuten meebakken.
  11. Voeg tenslotte de woknoodles en de woksaus toe. Meng alles goed.
  12. Serveren: Dien het gerecht op en garneer met gesneden bosui en cashewnoten voor extra kleur en textuur. 

Eet Smakelijk!

Tijd: 20 minuten

Porties: 4

Tags

Kip Noodles