Kerrierijst met Spekreepjes, Puntpaprika en Chinese Kool

Kerrierijst met Spekreepjes, Puntpaprika en Chinese Kool

De exotische smaken van hindoestaanse masala gecombineerd met de zoute spekreepjes, sappige puntpaprika en knapperige Chinese kool geven deze kerrierijst een unieke touch. Elke hap is een ontdekkingsreis van smaken, texturen en aroma's. De subtiele hitte van de kerrie en de frisheid van de groenten worden perfect in balans gebracht door de romigheid van de basmatirijst. Dit gerecht is een eerbetoon aan wereldse keukens, waarbij Oost en West samenkomen op je bord.

Ingrediƫnten

1 mok basmatirijst 250gr spekreepjes 1 halve Chinese kool 1 puntpaprika 1 ui 1 teentje knoflook 2TL kerriepoeder (hindoestaanse masala) zout en peper naar smaak

Bereiding

Begin met het snipperen van de ui en het fijn snijden van de knoflook. Snijd de puntpaprika in ringen en de Chinese kool in dunne reepjes. Was eventueel de rijst. In een ruime pan, bak de spekreepjes met wat olie. Voeg vervolgens de ui toe. Na enige baktijd, meng in de puntpaprika, Chinese kool en voeg de kerriepoeder toe. Kook de basmatirijst met een verhouding van 2 mokken water tot 1 mok rijst, en laat het water volledig absorberen. Combineer de gekookte rijst met de groenten en spekreepjes, en breng op smaak met zout en peper. Serveer met een vers accent, zoals een korianderblaadje. Eet smakelijk! Eet smakelijk!

Tijd: 30 minuten

Porties: 4

Tags

Varkensvlees Rijst