Italiaanse Kip Caprese
De Italiaanse Kip Caprese, een gerecht dat rechtstreeks uit het hart van Italië lijkt te komen. De zacht gebakken kipfilets, rijk gekruid met Italiaanse kruiden, contrasteren perfect met de frisheid van sappige tomaat en romige buffelmozzarella.
Ingrediënten
- 2 kipfilets
- 1TL Italiaanse kruiden
- 2 bolletjes buffelmozzarella
- 3EL verse pesto alla genovese(groene)
- 3 grote trostomaten
- Cherrytomaatjes voor erbij
- Verse basilicum voor versiering
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Kruid de kipfilets met Italiaanse kruiden, zout en peper naar smaak.
- Bak de kipfilets aan beide kanten in een beetje olijfolie tot ze een mooie goudbruine kleur hebben, maar nog net niet helemaal gaar zijn.
- Snijd de kipfilets, tomaat en buffelmozzarella in gelijke plakjes.
- Leg de gebakken kipfilets, plakjes tomaat en mozzarella om en om in een ovenschaal.
- Verdeel royale klodders zelfgemaakte pesto over de kip, tomaat en mozzarella.
- Plaats de ovenschaal in de voorverwarmde oven en bak tot de mozzarella gesmolten is en de kip gaar, ongeveer 15-20 minuten.
- Garneer met verse basilicumblaadjes voor het opdienen.
Eet smakelijk!
Tijd: 35 minuten
Porties: 4