Huisgemaakte Meatloaf

Huisgemaakte Meatloaf

Stel je voor, een knusse keuken in een oud familiehuis. Buiten daalt de zon en binnen hangt de zoete geur van herinneringen en tradities. Te midden van deze nostalgische setting vind je een tijdloze favoriet: de huisgemaakte meatloaf.

Ingrediënten

Bereiding

  1. Voorbereiden van de Oven: Begin met het voorverwarmen van je oven op een temperatuur van 180°C. Hierdoor zorg je voor een gelijkmatige garing van je meatloaf.
  2. Mengen van de Meatloaf Ingrediënten: In een ruime kom combineer je alle ingrediënten voor de meatloaf. Mix dit goed door om een consistente vulling te krijgen.
  3. Bereiden van de Sticky Glaze: Meng in een aparte kom de ingrediënten voor de sticky glaze. Deze glaze zorgt voor een smaakvolle en glanzende afwerking van je meatloaf.
  4. Voorbereiden van het Bakblik: Neem een bakblik en bekleed de bodem met bakpapier. Dit zorgt ervoor dat je meatloaf na het bakken gemakkelijk uit het blik komt.
  5. Vullen en Glazen: Giet het meatloaf mengsel in het voorbereide bakblik. Verdeel de sticky glaze gelijkmatig over de bovenkant.
  6. Bakken: Plaats het bakblik in de voorverwarmde oven en bak gedurende 1 uur. Na het bakken, laat de meatloaf even rusten. Dit helpt bij het behouden van sappen en smaken.
  7. Basmatirijst Perfect Koken: Voor smaakvolle en luchtige rijst, neem een mok basmatirijst en voeg hieraan twee mokken kokend water toe in een pan. Sluit af met een deksel en breng terug aan de kook. Zodra het water kookt, zet het vuur laag en verwijder het deksel. Wanneer al het water is opgenomen, is je rijst perfect gekookt.
  8. Stomen van Groenten: Kies een kookpan met stoominleg en voeg 2 cm water toe. Plaats je favoriete groenten in de stoominleg, dek af en zet het vuur hoog. Door regelmatig te prikken in de hardere groenten, kun je de gaarheid controleren. Haal van het vuur zodra ze de gewenste zachtheid hebben bereikt.
  9. Serveertip: Serveer de meatloaf in plakken met de basmatirijst en gestoomde groenten aan de zijkant. Geniet van een heerlijke, huisgemaakte maaltijd die zowel voedzaam als verrukkelijk is!
  10. Eet smakelijk!

Tijd: 85 minuten

Porties: 6

Tags

Rundvlees Rijst