Hokkaido Pompoensoep

Hokkaido Pompoensoep

Wanneer de herfstbladeren vallen en de lucht een koele tint krijgt, is er niets beters dan opwarmen met een kom zelfgemaakte, hartverwarmende pompoensoep. Deze romige blend van Hokkaido pompoen, wortel, bleekselderij en rode ui, verrijkt met Italiaanse kruiden en verfrist met een klodder magere yoghurt of skyr, is als een knuffel voor je zintuigen. De vleugjes verse koriander en peterselie zorgen voor een extra sprankeling in elke hap. Perfect voor die gezellige avonden binnenshuis!

Ingrediënten

  • 1 Hokkaido pompoen
  • 1 grote winterpeen
  • 2 stengels bleekselderij
  • 1 grote rode ui
  • 2 groente bouillon blokjes
  • 1L water
  • 0.5 verse chilipeper
  • Verse koriander of verse peterselie
  • 100ml slagroom

 

Bereiding

  1. Snijd de groenten in blokjes en bak ze tot ze zacht zijn in een grote braadpan.
  2. Voeg bouillonblokjes toe.
  3. Pureer het groentemengsel met een staafmixer of in een blender.
  4. Voeg water toe, beetje bij beetje, en breng op smaak met zout en peper.
  5. Serveer in een kom met een toefje yoghurt of skyr, bestrooid met peterselie en zwarte peper.
  6. Eet smakelijk!

Eet Smakelijk!

Tijd: 35 minuten

Porties: 4

Tags

Vegetarisch Soep