Hertenbiefstuk met Rode Portsaus
Een luxueuze maaltijd voor speciale gelegenheden: hertenbiefstuk met rode portsaus. De malse hertenbiefstuk, perfect gebakken en geserveerd met een rijke, diepe portsaus, is een genot voor de zintuigen. Samen met fluweelzachte aardappelpuree en fris gestoomde sperzieboontjes is dit gerecht het toppunt van culinair genot. Een must voor fijnproevers!
Ingrediƫnten
- 1 hertenbiefstuk per persoon
- Zout en peper
- 500gr sperziebonen
Voor de aardappelpuree:
- 2kg aardappelen
- 2EL kruidenboter
- 250ml melk
- Zout en peper
Voor de saus:
- 250ml runderbouillon (1 blokje)
- 300ml rode port
- 50gram roomboter
- 3 takjes tijm
- 1 teentje knoflook
- 1 sjalotje
- Zout en peper
Bereiding
- Schil en kook de aardappelen. Tijdens het koken, fruit je het gesnipperde sjalotje en knoflook in een beetje olie. Blus met bouillon en rode port, voeg de tijm toe en laat inkoken.
- Bereid de sperziebonen voor en stoom ze.
- Zeef de rode portsaus en bewaar deze voor later gebruik.
- Kruid de hertenbiefstuk royaal en bak naar wens. Wikkel de gebakken biefstukken in folie om te rusten.
- Stamp de aardappelen met kruidenboter en melk tot de gewenste consistentie. Breng op smaak.
- Warm de portsaus op in de pan waarin de biefstuk is gebakken, voeg vocht van de biefstuk toe en dik naar wens in.
- Snijd de biefstuk in mooie plakjes en serveer met aardappelpuree, sperzieboontjes en de rode portsaus. Geniet!
Eet Smakelijk!
Tijd: 30 minuten
Porties: 4