Hemelse Zelfgemaakte Mac and Cheese

Hemelse Zelfgemaakte Mac and Cheese

Stel je een tafel voor, feestelijk gedekt, waar het hartige aroma van romige mac and cheese de ruimte vult. In deze culinaire escapade komt het gerecht “Zelfgemaakte Mac and Cheese” tot leven, een harmonieuze dans van smaken en eenvoudige bereidingsstappen.

Ingrediënten

  • 350gr macaroni
  • 1 ui
  • 100gr geraspte Goudse kaas
  • 100gr geraspte Grana Padano of Parmezaanse
  • 40gr boter
  • 40gr bloem
  • 400ml melk
  • zout en peper
  • 0.5TL nootmuskaat
  • 1TL paprikapoeder
  • paneermeel

 

Bereiding

  1. Kook de macaroni volgens de instructies op de verpakking.
  2. Snipper de ui fijn.
  3. In een aparte pan, maak de bechamelsaus door eerst de boter te smelten.
  4. Fruit de ui in de gesmolten boter.
  5. Voeg bloem toe aan het boter en ui mengsel en bak om de rauwheid van de bloem af te koken.
  6. Giet de melk erbij en blijf roeren tot een smeuiïg geheel ontstaat.
  7. Breng de bechamelsaus op smaak met zout, peper, nootmuskaat en paprikapoeder.
  8. Voeg het grootste deel van de geraspte kaas toe aan de saus, reserverend wat kaas voor de topping.
  9. Eenmaal de kaas in de saus is gesmolten, meng dan de gekookte macaroni erdoor.
  10. Giet het macaroni en kaas mengsel in een ovenschaal.
  11. Bestrooi met de achtergehouden kaas en wat paneermeel.
  12. Gril in een oven op 200°C tot er een krokant laagje ontstaat.
  13. Laat even rusten voordat je het serveert, ideaal met groenten zoals broccoli.

Eet Smakelijk!

Tijd: 45 minuten

Porties: 4

Tags

Vegetarisch Pasta