Heerlijke Hartige Taart met Rundergehakt vulling
Genieten op een mooie zomerse weekend dag van deze heerlijke hartige taart met rundergehakt vulling. Maak het deeg en de vulling zelf met mijn recept.
Ingrediënten
Voor het deeg
- 300 gram bloem
- 150 gram ongezouten roomboter
- zout
- 1 ei
- 2-3 el koud water
Voor de vulling
- 250-300gr rundergehakt
- 2 wortels
- 2 stengels bleekselderij
- 1 ui
- 1 teen knoflook
- 3-4 kastanjechampignons
- 4 takjes tijm
- 2 TL tomatenpuree
- 1 blokje runderbouillon
- 250ml water
- 1 EL worcestersaus
- 1 TL mierikswortel
- 50ml slagroom/kookroom
- Zout peper op smaak
Bereiding
- Maak eerst het deeg. Meng alle ingrediënten in een mengkom tot een deeg. Wikkel het in cling film en laat tenminste een half uur in de koelkast liggen.
- Begin ondertussen aan de vulling. Bak eerst het gehakt rul. Snijd ondertussen de bleekselderij, wortel en ui in kleine blokjes. Voeg deze toe aan het gehakt.
- Snijdt de kastanjechampignons in kleine blokjes en rotside tijm van de takjes. Voeg toe aan de pan.
- Snijd de knoflook fijn en voeg samen met de tomatenpuree toe aan de pan.
- Blus met het water en kruimel het bouillonblokje erdoor. Voeg de mierikswortel, worcestersaus en room toe. Laat even pruttelen en proef. Breng op smaak met zout en peper.
- Verwarm de oven voor op 200C. Haal het deeg uit de koelkast en verdeel het in tweeën. Rol het eerste deel uit tot iets groter dan de ovenschaal waar je de taart in gaat maken. Leg deze in de schaal en laat de randen omhoog gaan. Vul de ovenschaal met de vulling en verdeel goed over de bodem.
- Rol het laatste deel van het deeg uit tot de grootte van de taart om als deksel bovenop te leggen. Druk aan aan de zijkanten om aansluiting te hebben en snijdt in aan de bovenkant zodat de warme lucht kan ontsnappen.
- Besmeer de bovenkant eventueel met een opgeklopt ei voor extra kleur of laat deze stap weg en zet de taart in de oven voor 30 minuten. Laat daarna 10 minuten rusten voordat je gaat aansnijden.
Eet Smakelijk!
Tijd: 45min
Porties: 8