Groentesoep met Gehaktballen

Groentesoep met Gehaktballen

Verwen je smaakpapillen met deze rijke groentesoep, compleet met smaakvolle gehaktballen die getint zijn met grove mosterd en ketjap. Deze voedzame soep biedt een symfonie van smaken en texturen met verse soepgroenten, vermicelli en heerlijk malse gehaktballen. Perfect voor die koude dagen of wanneer je gewoon zin hebt in wat troostvoedsel.

Ingrediënten

  • 1.5L bouillon (gemengd groente en rund bouillon)
  • 500gr soepgroenten
  • 250gr rundergehakt
  • 50gr vermicelli
  • 1 ei
  • 1EL grove mosterd
  • 1EL ketjap manis
  • 50gr paneermeel

Bereiding

  1. In een kom, combineer het rundergehakt met ei, grove mosterd, ketjap en paneermeel. Rol met behulp van een theelepeltje gelijke balletjes.
  2. Optioneel: Bak de balletjes in een koekenpan met wat olie voor een goudbruine kleur en verbeterde textuur.
  3. Breng in een grote pan water aan de kook met drie bouillonblokjes (ik gebruik vaak twee groenten- en één runderbouillon). Voeg de soepgroenten toe en kook 10-15 minuten.
  4. Voeg de gehaktballen toe aan de soep en laat ze opwarmen. Strooi de vermicelli erin en laat deze gaar worden. Als je de balletjes eerder hebt gebakken, voeg ze dan tegelijkertijd met de vermicelli toe.
  5. Serveer de soep warm, eventueel met een broodje kruidenboter of soepstengels. Eet smakelijk!

Eet Smakelijk!

Tijd: 25 minuten

Porties: 4

Tags

Rundvlees Soep