Fusili All' Amatriciana
Duik in de rijke smaken van Italiaanse keuken met deze Fusili All' Amatriciana. Krullende fusili pasta baadt in een pittige tomatensaus, aangewakkerd door krokant gebakken spekreepjes, zachte ui en een vleugje chilivlokken. De finishing touch? Een royale bestrooiing van Grana Padano voor die perfecte kaassensatie.
Ingrediƫnten
- 300gr fusili
- 150gr spekreepjes
- 1 blik gepelde tomaten
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- 1TL chilivlokken
- Grana Padano voor erover
Bereiding
- In een grote koekenpan, bak de spekreepjes tot ze goed gekleurd zijn en het overtollige vet is uitgebakken. Haal de spekreepjes uit de pan en leg ze opzij.
- Snipper de ui en hak de knoflook fijn. In het overgebleven vet van de spekreepjes, bak de ui tot hij glazig wordt. Voeg vervolgens de knoflook en chilivlokken toe. (Tip: als je met kinderen eet, voeg dan de chilivlokken later toe op je eigen bord.)
- Voeg het blik gepelde tomaten toe aan de pan en verbrijzel de tomaten met een spatel. Laat sudderen.
- Kook de fusili al dente, net iets korter dan de instructies op de verpakking suggereren.
- Schep de gare fusili rechtstreeks uit het kookwater in de tomatensaus. Meng goed.
- Serveer de pasta en bestrooi met geraspte Grana Padano. Biedt eventueel extra kaas aan. Eet smakelijk!
Eet Smakelijk!
Tijd: 25 minuten
Porties: 4