Franse Uiensoep

Franse Uiensoep

De Franse Uiensoep, een warme omhelzing voor de ziel! Deze klassieker begint met de diepzoete aroma's van zachtjes gebakken uien. Wanneer de bouillonblokjes erbij komen, ontvouwt de magie zich verder. Met kruidnagels en peperkorrels, zorgvuldig opgeborgen in een thee-ei, krijgt de soep een subtiele, specerijen kick. En dan, het pièce de résistance: knapperig stokbrood rijkelijk bedekt met gesmolten kaas, goudbruin gegratineerd onder de grill. Bij elke lepel vol soep, een hapje van dat hemelse stokbrood, waardoor de hele ervaring echt subliem wordt.

Ingrediënten

1L water 2 rundvlees bouillonblokjes 2 laurierblaadjes 4 kruidnagels 8 peperkorrels 5/6 grote uien 1 stokbrood Geraspte kaas Boter/Olie

Bereiding

Snijd de uien in halve ringen en bak ze gaar in een grote pan met boter en/of olie tot ze een lichte kleuring hebben. Kruimel de bouillonblokjes over de uien en meng goed. Giet het water erbij. Plaats kruidnagels en peperkorrels in een thee-ei en hang in de soep. Voeg ook de laurierblaadjes toe. Laat de soep sudderen op laag vuur. Snijd plakjes van het stokbrood en rasp kaas erover. Gratineer de stokbroodjes onder een grill op 180°C totdat de kaas goed gesmolten is. Serveer de soep in kommetjes en leg een of twee gegratineerde stokbroodjes bovenop. Eet smakelijk!

Tijd: 30 minuten

Porties: 4

Tags

Vegetarisch Soep