Eendenborstfilet met Romige Rode Portsaus
Dompel jezelf onder in de luxe smaken van deze sappige eendenborstfilet, perfect gebakken tot rosé. De rijke, romige rode portsaus versterkt de diepe smaak van de eend, terwijl de knapperige aardappelpartjes en knapperige sperziebonen de perfecte zijkanten zijn voor een gebalanceerde maaltijd. Met subtiele noten van rozemarijn en de zoetheid van de portsaus, zal dit gerecht je zeker naar een chique bistro in het hart van Frankrijk transporteren.
Ingrediënten
Voor het geheel:
- 2 eendenborstfilets
- 1kg aardappelpartjes
- 500gr sperziebonen
- 2 takjes rozemarijn
- Zout en peper
- Rode Portsaus
Voor de Rode Portsaus:
- 300ml rode port
- 250ml runderbouillon (1 blokje op 250ml water) of runderfond
- 200ml slagroom
Bereiding
- Snijd de toppen van de sperziebonen en snijd ze in stukjes. Plaats ze op een stoommandje in een pan met 2cm water om later te stomen met het deksel erop.
- Breng de rode port aan de kook en laat in volume halveren. Voeg het bouillonblokje en het water toe. Breng opnieuw aan de kook en laat verder reduceren.
- Bak de aardappelpartjes met boter en olie in een grote koekenpan in 20-30 minuten gaar, regelmatig omscheppend, of bak ze in een airfryer op 180°C gedurende 20-25 minuten met een eetlepel olie.
- Dep de eendenborstfilets droog, kruid ze aan beide zijden en leg ze met de velkant naar beneden in een koude pan. Zet het vuur aan en laat het vet eruit lopen, voeg de rozemarijn toe en bak totdat de velkant goed gekleurd is.
- Verwarm de oven voor op 200°C. Draai de filets om in de pan en schroei ze kort aan de andere kant. Plaats de pan in de voorverwarmde oven voor 6-8 minuten.
- Haal de filets uit de oven en laat ze 5-10 minuten rusten alvorens ze te snijden.
- Serveren: Snijd de eendenborstfilets in cm plakken, serveer met de romige rode portsaus, aardappeltjes en sperziebonen.
Eet Smakelijk!
Tijd: 35 minuten
Porties: 4