Cottage Pie van Meatloaf
Wanneer de koude avonden naderen en het comfort van huiselijke warmte een knusse toevlucht wordt, is er niets zo verwarmend als een traditionele Cottage Pie. Deze schotel, met zijn rijke en hartige vulling van, in mijn geval, overgebleven meatloaf, is een ode aan de kunst van het hergebruiken zonder in te leveren op smaak.
Ingrediënten
Voor de vulling
- 200-300gr meatloaf of rundergehakt
- 1 wortel
- 1 bleekselderij
- 1 ui
- de rest van de sticky glaze als daar ook wat van over is
Voor de topping
- 1kg aardappels(kruimig)
- 250ml melk
- 30gr boter
- parmezaanse kaas
- paneermeel
Bereiding
Aardappelpuree voorbereiden:
- Kook de aardappelen circa 20 minuten in gezouten water.
- Breng in een klein pannetje de melk aan de kook.
- Giet de aardappelen af en stamp ze tot puree.
- Voeg vervolgens de boter en melk toe.
- Breng het geheel op smaak met geraspte nootmuskaat, zout en peper.
De vulling maken
- Snijd de wortel, selderij en ui fijn.
- Verhit olie en/of boter in een hapjes- of koekenpan en bak hierin de gesneden groenten gedurende 5 tot 10 minuten.
- Breek de overgebleven meatloaf in stukjes en warm deze mee in de pan. Als je regulier gehakt gebruikt, bak dit dan rul mee.
- Zet je oven aan op 180°C om voor te verwarmen.
- Doe het groente-vleesmengsel in een ovenschaal.
- Spreid de aardappelpuree gelijkmatig over de bovenkant.
- Bestrooi vervolgens met paneermeel en kaas.
- Plaats de ovenschaal in de voorverwarmde oven en bak gedurende 25 minuten tot de bovenkant goudbruin is en de vulling bubbelt.
Eet Smakelijk!
Tijd: 35 minuten
Porties: 4