Butter Chicken met Basmati en Naan

Butter Chicken met Basmati en Naan

Laat je verleiden door de exotische charme van onze Butter Chicken, geserveerd met geurige Basmati rijst en knapperige naanbrood. Elke hap neemt je mee op een culinaire reis naar het hart van India, waar zacht gemarineerde kipblokjes baden in een rijke, romige saus vol diepe specerijen en aroma's.

Ingrediƫnten

300gr kipfilet of kipdij 3EL skyr 1EL garam masala 1TL fenegriek of venkelzaad 1TL paprikapoeder 2 teentjes knoflook 1TL citroensap

Bereiding

Naanbrood voorbereiding: Maak zelf naanbrood met de gegeven ingrediƫnten of warm de oven op voor verpakte naanbroodjes. Basmati rijst: Was de rijst zorgvuldig. Gebruik de waterkoker om voldoende water te koken. Marineer de kip: Maak een pasta van fijngesneden knoflook en gember. Combineer de kipblokjes met skyr, kruiden en citroensap voor een diepe marinade. Bereid de Makhani saus: Bak kardemompeulen en groene chilipeper in olie. Voeg de knoflookpasta en tomaten toe en laat pruttelen. Blend het mengsel tot een gladde saus en voeg specerijen toe. Voltooi de Basmati rijst: Kook de gewassen rijst met water tot hij gaar is. Butter Chicken afronden: Bak de gemarineerde kipblokjes in een koekenpan. Voeg de Makhani saus toe en laat de kip sudderen tot hij gaar is. Opdienen: Presenteer de Butter Chicken met naanbrood, Basmati rijst en optioneel gestoomde groene groenten. Eet smakelijk!

Tijd: 35 minuten

Porties: 4

Tags

Kip Rijst