Bulgur Pilavi met Kiprolade en Bimi
Dit smaakvolle gerecht van Bulgur Pilavi met Kiprollade is de belichaming van huiselijke luxe. De rijkelijk gekruide kiprollade, perfect gebakken tot het goudbruin is en sappig van binnen, ligt bovenop een bedje van zachte bulgur met een tint van verse munt en tomaat. De subtiele hitte van de groene chilipeper in de bulgur is een knipoog naar het avontuurlijke. En om de maaltijd compleet te maken? Knapperige, frisgroene gestoomde bimi, een perfecte tegenhanger voor de rijke smaken van de kip en bulgur.
Ingrediƫnten
- 1 Kiprollade (800gr)
- 1 mok bulgur
- 1 tomaat
- 1 ui
- 1EL tomatenpuree
- 2 teentjes knoflook
- 1 groene chilipeper
- 1 handje verse munt
- 1 blokje kippenbouillon
- 250gr bimi
- Boter en olie voor het bakken
- Zout en peper naar smaak
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 175C en bak de kiprollade in een ovenbestendige pan met wat boter en olie aan.
- Snijd de ui, knoflook, chilipeper en tomaat in fijne stukjes.
- Bak de kiprollade in de oven op 175C tot een kerntemperatuur van ongeveer 65C. Door de nagaring zal dit tijdens het rusten oplopen tot 73C-75C. Reken hier ongeveer een uur voor.
- Fruit de ui en chilipeper, voeg de knoflook, bulgur, tomatenpuree en kippenbouillon toe.
- Meng goed en voeg kokend water toe, laat pruttelen en voeg munt, zout en peper toe. Laat het geheel rusten onder een doek.
- Stoom de bimi tot ze zacht zijn.
- Presenteer de bulgur pilavi met de kiprollade en bimi. Eet smakelijk!
Eet Smakelijk!
Tijd: 80 minuten
Porties: 4