Betoverende Gerookte Boscaiola

Betoverende Gerookte Boscaiola

Stel je voor: een dampende schaal vol met de meest verrukkelijke fusili pasta, doordrenkt met de rokerige aroma’s van spekreepjes die liefdevol zijn bereid. In deze culinaire reis komt het gerecht “Gerookte Boscaiola” tot leven, een smaakexplosie die je meeneemt naar de betoverende landschappen van de Italiaanse keuken.

Ingrediënten

350gr pasta (penne/fusili/etc.) 250/300gr spekreepjes 100ml slagroom of creme fraiche 1blik tomaat (gepeld of gehakt) 1TL tijm(gedroogd) 1 ui 200gr kastanje champignons 1 teentje knoflook 1 bosje peterselie voor garnering

Bereiding

Bakken van Spekreepjes: Begin met de spekreepjes in een koude pan op middelhoog vuur. Voeg geen olie toe; het vet van de spekreepjes is al voldoende. Laat ze goudbruin bakken en roer af en toe. Voorbereiding Pasta: Zet je waterkoker aan of houd een pan met water klaar voor het koken van de pasta. Snijwerk: Snijd ondertussen de ui in reepjes en doe hetzelfde met de champignons. Hak de knoflook fijn en snijd de peterselie voor later gebruik. Mengen en Kruiden: Voeg de ui en champignons toe aan de spekreepjes en meng de tijm erdoor. Wanneer de ui glazig wordt en de champignons hun vocht beginnen te verliezen, voeg je de knoflook toe. Bak kort mee en voeg dan de tomaat toe. Pasta Koken: Kook de pasta tot deze al dente is (volg de aanwijzingen op de verpakking maar kook iets korter). Voeg zodra de saus weer op temperatuur is, de room toe. Combineren Pasta en Saus: Schep de al dente pasta rechtstreeks vanuit de pan in de saus. Wat kookvocht dat meekomt is een bonus; dit zorgt voor extra smaak en binding. Opdienen: Meng alles goed, warm het geheel kort op. Ondertussen kun je de keuken opruimen of de tafel dekken. Serveer de pasta in een mooie schaal, garneer met de peterselie en geniet ervan! Eet smakelijk!

Tijd: 30 minuten

Porties: 4

Tags

Rundvlees Pasta