Bastmati Pesto met Sappige Kipdij en Zoete Cherrytomaatjes

Bastmati Pesto met Sappige Kipdij en Zoete Cherrytomaatjes

Stel je een zonnige mediterrane tuin voor, waar het aroma van verse kruiden zich vermengt met de sissende geur van sappige kip en rijpe cherrytomaatjes. In deze culinaire escapade komt het gerecht “Basmati Pesto met Kipdij en Cherrytomaatjes” tot leven, een harmonie van smaken en texturen die je smaakpapillen betovert.

Ingrediënten

Bereiding

  1. Voorbereiding van de rijst: Was de Basmati rijst zorgvuldig en kook het tot perfectie. Na het koken, laat de rijst afkoelen en drogen, vergelijkbaar met de voorbereiding van een klassieke gebakkenrijst of nasi.
  2. Zelfgemaakte Pesto: Terwijl de rijst afkoelt, is dit het perfecte moment om je pesto voor te bereiden. Geen pesto in huis? Geen zorgen! Bekijk mijn authentieke recept voor pesto alla genovese en maak het eenvoudig zelf.
  3. Bereiding van de kip: Snijd de kipdij in heerlijke, hapklare blokjes. Kruid ze met zout, peper en Italiaanse kruiden. Dankzij het hogere vetgehalte van de kipdij (in vergelijking met kippenborst) krijgt het een sappige textuur en de kans op een krokant randje. Bak ze in een ruime koekenpan met wat olie.
  4. Toevoeging van groenten: Terwijl de kip bakt, snipper je de ui en snijd je de cherrytomaatjes in tweeën. Zodra de kipdij een gouden tint heeft, voeg je de ui en tomaatjes toe. Wacht tot de ui glazig is en meng vervolgens de gekoelde rijst en pesto erdoor.
  5. Afwerking: Roer alles goed door elkaar. Proef en breng indien nodig verder op smaak met zout en peper. Geniet van je culinaire meesterwerk!
  6. Eet smakelijk!

Tijd: 30 minuten

Porties: 4

Tags

Kip Rijst